Skip to main content

PERSATUAN BOLA SEPAK MALAYSIA

Today so hot likes last nite.....my football team is a best team ever....he he he... u know what?? who is my team? hehe...my team is MALAYSIA TEAM...also known as "Harimau Malaysia"..they have 2 team..but overall carry on Malaysia name... Before this I never like Malaysia team...by then I really love much outsiders....now...its the time where we have back to where we from...I believe this team will go far...Datuk Raja Gobal is the coach leader and man who teach them from the first time......congratulations Datuk. I believe this team will get their on name in football arena....wanna see who are them? lets check them 1 by 1...but so sorry if there is missing pictures....

FAM :

 Inilah barisan pemain Malaysia ketika berlawan dengan Indonesia...Malaysia menang tau...

Jum kita tengok pla pemain-pemain yg kita sayangi ini..:

Goalkeepers:

  Helmi Eliza Elias
  Syed Adney Syed Hussein
  Farizal Marlias

Defenders:
  
  Daudsu Jamaluddin
  Kaironnisam Sahabuddin
  Norhafiz Zamani
  Aidil Zafuan
  S Subramaniam
  Juzaili Samion
  Asraruddin Putra Omar

Midfielders:
 
  Shukor Adan
  Indra Putra Mahayuddin
  Hardi Jaafar
  Amirul Hadi Zainal
  Nor Farhan Muhammad
  Khyril Muhymeen Zambri
  Azi Shahril Azmi

Striker :

  Nizaruddin Yusof
  Hairuddin Omar
  Zaquan Adha
  Safee Sali
  Farderin Kadir



Ini ialah barisan pemain yg main melawan Chelsea mlm semalam....

Selamat berjaya tuk pasukan kebangsaan kita...semoga sentiasa beroleh kejayaan...amin.


Comments

Popular posts from this blog

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…

Mencari ubat

Assalammualaikum wbt..Adoii sengsaranya menanggung luka bekas post-op ni..😧Apa ya ubat yang terbaik supaya kulit slps operation tu tidak meninggalkan kesan yang buruk? Kemarin STO ok saja..tertutup rapat.
Dressing pagi tadi adoiii terbuka pula lapisan kulit paling atas tu. Abis nampak isi 11 inci bekas jahitan tu..😧😧😧
17hb Dec 2018 ada lagi next appointment. Harap2 keputusan biopsy tu tidak ada apa2 yang buruk. Ya Allah semoga semuanya baik-baik sahaja. Saya tidak sanggup lagi cucuk sana sini dan bermalam dalam wad. Pengalaman seminggu tu ngeri oooohhh... berat turun mendadak akibat sakit yang menyerang. Semoga semuanya Ya Allah baik2 sahaja. Ya Allah andai sakit ini terbaik untuk ku,
Maka aku redho.Jika Ya Allah, sakit ini membuatkan aku semakin dekat kepadaMu, Aku redho.Namun jika sakit ini ujian buatku, maka Engkau kuatkan aku untuk menempuh ujian ini Ya Allah.Tiada dayaku..aku hamba Mu yang lemah dan sentiasa mengharapkan pertolongan dariMu..amiin amiin amiin Ya Rabb.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊