Skip to main content

PERSATUAN BOLA SEPAK MALAYSIA

Today so hot likes last nite.....my football team is a best team ever....he he he... u know what?? who is my team? hehe...my team is MALAYSIA TEAM...also known as "Harimau Malaysia"..they have 2 team..but overall carry on Malaysia name... Before this I never like Malaysia team...by then I really love much outsiders....now...its the time where we have back to where we from...I believe this team will go far...Datuk Raja Gobal is the coach leader and man who teach them from the first time......congratulations Datuk. I believe this team will get their on name in football arena....wanna see who are them? lets check them 1 by 1...but so sorry if there is missing pictures....

FAM :

 Inilah barisan pemain Malaysia ketika berlawan dengan Indonesia...Malaysia menang tau...

Jum kita tengok pla pemain-pemain yg kita sayangi ini..:

Goalkeepers:

  Helmi Eliza Elias
  Syed Adney Syed Hussein
  Farizal Marlias

Defenders:
  
  Daudsu Jamaluddin
  Kaironnisam Sahabuddin
  Norhafiz Zamani
  Aidil Zafuan
  S Subramaniam
  Juzaili Samion
  Asraruddin Putra Omar

Midfielders:
 
  Shukor Adan
  Indra Putra Mahayuddin
  Hardi Jaafar
  Amirul Hadi Zainal
  Nor Farhan Muhammad
  Khyril Muhymeen Zambri
  Azi Shahril Azmi

Striker :

  Nizaruddin Yusof
  Hairuddin Omar
  Zaquan Adha
  Safee Sali
  Farderin Kadir



Ini ialah barisan pemain yg main melawan Chelsea mlm semalam....

Selamat berjaya tuk pasukan kebangsaan kita...semoga sentiasa beroleh kejayaan...amin.


Comments

Popular posts from this blog

Sakit dan Hospital

Assalammualaikum wbt, Semoga semuanya baik2 saja. Ya Allah semoga aku diberi kekuatan untuk menempuh hari berikutnya.Mungkin seminggu lagi kata doktor.. setelah seminggu stay di hospital.  Menyakitkan sungguh adoiii sana sini masuk jarum.. 😢Esok ada minor surgical.
Inshallah semunya baik2 sahaja. #fighting
#Allahkanada
#inshallah

Kerap Mimpi Yang Sama

Assalammualaikum wbt..Allohumma solli ala sayyyidina muhammad wa ala ali saidina muhammad..
Allohumma solli ala sayyyidina muhammad wa ala ali saidina muhammad..
Allohumma solli ala sayyyidina muhammad wa ala ali saidina muhammad..Selawat 3 kali dulu ya. Kelak kita dpt ganjaran pahalanya. Inshaallah. Yakin pada Sang Pencipta.Apa yg ingin sy share ni betul2 membuat sy penasaran. Sy kerap mimpi sy berada di Makkah. Sy berdiri memegang dan melihat Kaabah.
Sy mencium hajar aswad...Subhanallah. wangi.. Mekkah al mukaramah yg selalu ada dlm mimpi sy ni membuatkan sy selalu bermotivasi kumpul duit dan berniat ziarah haji atau umrah. Sy tidak pasti erti mimpi sy, dan sy selalu berasa beruntung dpt melihat kaabah dan pijak kaki di sana walau dlm mimpi. Sy pernah mimpi d Jabal Rahmah, Bukit Tur, dan sempat solat di masjid Madinah sekali.. jauh berjalan roh sy ni... inshaallah jasad menyusul..amiin. Namun sy ada cek bebrapa page takwil mimpi..Ini adalah antaranya;
* Al-Ustaz Abu Sa’id berkata: …

Sedar

Assalammualaikum wbt.Topik harini ialah SEDAR.
Kadang-kadang kita tak sedar apa yg kita suda buat..dan sentiasa rasa kita tau caranya padahal TIDAK. Sebagai tenaga pengajar sy tidak rasa perbezaan ini begitu ketara diperingkat IPT. Namun ia sangat ketara di sekolah rendah.Semasa mengajar di Ipt level pelajar adalah sama iaitu kematangannya. Bukan ilmu pengetahuan okay! So sy mengajar budak-budak sekolah rendah ni saya culture shock. Saya tak sedar peringkat ini ialah mereka masih berjiwa keanak-anakan. Pendekkan cerita, level marah dan geram saya naik. Sy berdepan dengan murid yg lemah dalam subjek matematik dan membaca. Saya sering memarahinya kerana dia sangat slow. Sy pernah menegurnya sehingga dia menitiskan air mata. Seriously, saya turut sedih. Saya minta maaf dgnnya. Budak tu cakap dia tidak belajar dirumah tiada yg ajar. Ibu bapa sibuk kerja. Saya terharu ada, marah ada, geram jangan cakaplah. Kepada siapa? Hmmmm fikirlah...Pagi sebelum 2 rakaat dhuha sy sempat dengar radio i…