Skip to main content

Posts

Showing posts from July 31, 2012

Kenapa Perlu Rahsia?

Assalammualaikum Semua,
Tajuk kali ini ialah,Kenapa Perlu Rahsia? Rahsia tu kita sudah tau maksudnya, iaitu menyimpan sesuatu atau menyembunyikan sesuatu tanpa pengetahuan orang lain. Ok jelas bukan?!. So, kenapa perlu ada rahsia? Di sini saya ada beberapa sebab kenapa seseorang perlu ada rahsia.
1)Niat. Ya, ini ialah yang paling utama. Ada orang tidak ingin berkongsi kerana sudah niatnya dari awal atau sejak azali. Sekiranya dia ingin memberitahu maka akan tiba masanya. Cuma niatnya sekarang ialah tidak ingin sesiapa tahu. Maka janganlah suka memaksa sahabat mu.
2)Malu. Ya, ini ialah cabaran terbesar buat dirinya. Sekiranya dia telah memberitahu seseorang tentang rahsianya, maka individu itu telah mencabar dirinya untuk berkongsi sesuatu yang tidak mungkin bias tertanggung lagi. Perasaan itu seakan-akan menghalang ia dari membeitahu, kerana takut di tertawakan oleh orang sekeliling. Maka jaga lah rahsia sahabat mu.
3)Jaga maruah. Ya, ini ialah demi menjaga maruah orang di sekelilingnya.…

Kenapa Perlu Rahsia?

Assalammualaikum Semua,
Tajuk kali ini ialah,Kenapa Perlu Rahsia? Rahsia tu kita sudah tau maksudnya, iaitu menyimpan sesuatu atau menyembunyikan sesuatu tanpa pengetahuan orang lain. Ok jelas bukan?!. So, kenapa perlu ada rahsia? Di sini saya ada beberapa sebab kenapa seseorang perlu ada rahsia.
1)Niat. Ya, ini ialah yang paling utama. Ada orang tidak ingin berkongsi kerana sudah niatnya dari awal atau sejak azali. Sekiranya dia ingin memberitahu maka akan tiba masanya. Cuma niatnya sekarang ialah tidak ingin sesiapa tahu. Maka janganlah suka memaksa sahabat mu.
2)Malu. Ya, ini ialah cabaran terbesar buat dirinya. Sekiranya dia telah memberitahu seseorang tentang rahsianya, maka individu itu telah mencabar dirinya untuk berkongsi sesuatu yang tidak mungkin bias tertanggung lagi. Perasaan itu seakan-akan menghalang ia dari membeitahu, kerana takut di tertawakan oleh orang sekeliling. Maka jaga lah rahsia sahabat mu.
3)Jaga maruah. Ya, ini ialah demi menjaga maruah orang di sekelilingnya.…

Roses For UiTM

Syukur alhamdulillah tempahan untuk uitm kota kinabalu tuk bunga rose selamat di buat dan selamat di hantar..First time uitm kk konvo di dewan baru, dan 1st time juga sy dpt order yg begitu banyak..alhamdulillah..rezeki ramadhan..


What I feel is, excited! and What I hope is, Continuing!. InsyaAllah..semua dengan izin dari Allah SWT.


Saya tidak sempat update blog sebab masalah kesihatan datang lagi. Lagipula order kahwin dan majlis makin banyak, staff pula makin kurang puasa ni, so kena hempas pulas buat siang malam. Balik dari opis terus buat order. Yang lucunya ialah, my new staff tu budak2 lagi 14 years old and talk active.. Oh my... !! but they happy sangat bila dapat bonus..tu yang best..ada yang cakap nak beli kasut raya dan baju raya lagi. Padahal suda siap di sediakan oleh ibu bapa mereka. @-@ ... whatever la kan yang  penting mereka happy saya pun happy. My family very supportive, even my father also joined us during OT. ha ha..ada OT lagi kami...huah huah huah..


Ya ok la..will s…

Roses For UiTM

Syukur alhamdulillah tempahan untuk uitm kota kinabalu tuk bunga rose selamat di buat dan selamat di hantar..First time uitm kk konvo di dewan baru, dan 1st time juga sy dpt order yg begitu banyak..alhamdulillah..rezeki ramadhan..


What I feel is, excited! and What I hope is, Continuing!. InsyaAllah..semua dengan izin dari Allah SWT.


Saya tidak sempat update blog sebab masalah kesihatan datang lagi. Lagipula order kahwin dan majlis makin banyak, staff pula makin kurang puasa ni, so kena hempas pulas buat siang malam. Balik dari opis terus buat order. Yang lucunya ialah, my new staff tu budak2 lagi 14 years old and talk active.. Oh my... !! but they happy sangat bila dapat bonus..tu yang best..ada yang cakap nak beli kasut raya dan baju raya lagi. Padahal suda siap di sediakan oleh ibu bapa mereka. @-@ ... whatever la kan yang  penting mereka happy saya pun happy. My family very supportive, even my father also joined us during OT. ha ha..ada OT lagi kami...huah huah huah..


Ya ok la..will s…