Skip to main content

Posts

Showing posts from October 19, 2019

Dunia Hanya Pentas Semata

Assalammualaikum wbt.Setiap hamba pasti menerima ujian.
Semakin kita kuat semakin banyak ujian yg akan ditempuhi.
Zat Yang Maha Mengetahui tidak pernah tidur. Kita di uji kerna kita kuat!
Kita mampu mengharunginya!Aku jua di uji. Ya Allah ujian ku ini tidaklah sehebat mana pun. Tidaklah sehebat cinta hati Rasul Mu Siti Khadijah.Aku pernah mengeluh Ya Allah.
Aku pernah meraung.
Namun Engkau tetap menguji ku tanpa belas.Ya Allah.
Aku tahu ujian ini memang untukku,
Aku tahu ujian ini takdirku,
Aku tahu ujian ini tertulis namaku.Dengan lafaz bismillah. "Aku redha Ya Allah."Aku hambaMu yang sangat kecil lagi sangat  lemah memohon ampun andai aku pernah khilaf dengan ujian ini. Kerna aku tidak tahu bahawa ujian ini sebenarnya Engkau memilihku daripada berjuta-juta khalifah yang Engkau ciptakan. Aku bangga Ya Allah menjadi yang terpilih.Engkau sungguh dekat Ya Allah.
Engkau sungguh dekat. Ya Allah,
Zat Yang Maha Kaya,
Zat Yang Maha Mendengar,
Zat Yang Maha Adil,
Zat Yang Ma…

Chapter 13 (Surat Cinta)

Assalammualaikum wbt, 😊Kelmarin doktor call.
Result aritu suda ada.
So dtg review esok nanti dia bgtau semua.
Ok. So sy pun relax la utk 1 malam tu.. Then, ari ini bangun awal lepas bg makan kucing sy bersiap sebab ada review dgn doktor.Guess what??!
Saya dapat dua surat cinta dari doktor. πŸ˜…πŸ˜…❤ Satu x-ray kaki kiri dan kanan sebab sy diagnosis penyakit tut 😎😜❤ Dan satu lagi surat berkaitan dengan bengkak d tulang rusuk saya. Hari ini sj sy banyak jumpa doktor. Sy drive seorang diri. Sebab xmau menyusahkan sesiapa. Sy kuatkan juga diri.Sebab ada order lagi yg perlu diselesaikan Dari klinik ke klinik. Hujung pintu ke hujung pintu sebab 2 penyakit yg berbeza. Hebat ujian Allah SWT  kpd saya kan..πŸ˜‰ Alhamdulilah semoga dgn ujian ini sy semakin kuat dan sentiasa redha.