Skip to main content

Posts

Showing posts from April 6, 2014

Senarai Bacaan Saya

Sekadar ingin berkongsi dengan anda. Minat baca, boleh cari bahan sendiri, tidak minat membaca, baik tinggal dalam gua. Dalam gua tiada buku. Batu dan sekutunya sahaja yang ada. Dan akhir sekali, hanya orang yang tidak berilmu sahaja akan terpedaya dengan futnah dajal.
1) Syam negeri di akhir zaman 2) Bangsa laknatullah akan meninggalkan Baitulmaqdis.  3) Peribadi usman Bin afan 4) Dajjal.
Mari membaca. Saya mencari teman yang boleh berbicara tentang topik ini.

Menjana Pendapatan

Peluang Menjana Pendapatan
Saya terpanggil untuk membuat artikel tentang tajuk peluang menjana pendapatan. Saya bukanlah seorang bisnes yang berajay, saya hanya baru berjinak-jinak dalam perniagaan online yang menggunakan raw material dan muncul di depan pelanggan saya. Saya bukan seperti jutawan yang lain, hanya delivery dan sms sahaja. Oleh itu, saya sangat suka berkongsi cara-cara menjana pendapatan melalui kemahiran atau bakat semula jadi yang ada dalam diri kita sendiri.
Tentu anda akan berfikir, saya mana pandai buat itu, buat ini. Betul tidak? Oleh itu, buang semua tanggapan awal negative itu. Mula fikir apa yang anda boleh lakukan. Saya sering mencabar diri sendiri, saya tidak pernah memiliki masa rehat dan masa tidur yang cukup, kerana saya tahu kita sebenarnya boleh melakukan pelabagai benda yang orang lain boleh buat. Saya tidak pandai memasak, tetapi saya boleh  buat pelbagai benda selain daripada memasak. Saya bangga!

So, cara untuk menggali bakat semula jadi yang tidak…