Skip to main content

Posts

Showing posts from August 22, 2011

Petua Membersihkan Hati

Hai jumpa lagi..


Tadi semasa saya berFB dengan kawan-kawan di alam maya ku, macam biasa la, too many topics mau crita..itu ini sana sini sinu..adeii...Tapi saya tertarik dengan satu topik yang sy ingin kongsi dengan kawan2 semua...


Jum kita tengok post saya kemarin


:: Ginjal tanya jantung.. "syg di mana?" Jantung jawab tak tahu...Jantung pun tanya Paru2.. "Syg di mana?" ..Paru2 cakap tak tahu... Paru2 tanya hati.."Syg di mana?" Hati pun jawab... sayang ada kat sini... Ginjal, Jantung dan Paru-paru hairan...Knp syg ada di hati??? Hati jawab..Hati dipilih oleh Allah untuk memiliki syg....kerana syg, Hati rela menangis, Hati rela dilukai...Dan kerana syg, Hati rela berkorban..::  


Sebelum komen yg betul2 punya "kaw" kami sempat la balas2 komen yang xpatut di cerita kan..(mcm budak2 pla kan? huhu) The problem is, I like to entertain all my friend in my Fb that is why any post from me will reach 200++ komen while people click "like" also will r…

Petua Membersihkan Hati

Hai jumpa lagi..


Tadi semasa saya berFB dengan kawan-kawan di alam maya ku, macam biasa la, too many topics mau crita..itu ini sana sini sinu..adeii...Tapi saya tertarik dengan satu topik yang sy ingin kongsi dengan kawan2 semua...


Jum kita tengok post saya kemarin


:: Ginjal tanya jantung.. "syg di mana?" Jantung jawab tak tahu...Jantung pun tanya Paru2.. "Syg di mana?" ..Paru2 cakap tak tahu... Paru2 tanya hati.."Syg di mana?" Hati pun jawab... sayang ada kat sini... Ginjal, Jantung dan Paru-paru hairan...Knp syg ada di hati??? Hati jawab..Hati dipilih oleh Allah untuk memiliki syg....kerana syg, Hati rela menangis, Hati rela dilukai...Dan kerana syg, Hati rela berkorban..::  


Sebelum komen yg betul2 punya "kaw" kami sempat la balas2 komen yang xpatut di cerita kan..(mcm budak2 pla kan? huhu) The problem is, I like to entertain all my friend in my Fb that is why any post from me will reach 200++ komen while people click "like" also will r…

Ramadhan sudah semakin berakhir...

Assalammualaikum kawan2 semua,


Apa kabar arini? Tahu kah kita suda ramadhan yang keberapa hari ini....Malam lailatul Qadar ya teman2...huhu...alangkah indahnya jika kita menjadi salah seorang umatNya yang bertuah akan bertamu dengan malamNya...Ya Rabbi...siapa la aku ini...


Ramadhan suda tidak lama lagi, ya syawal pula akan menjalma xlama lagi... Sekiranya aku tidak sempat mengucapkan kepada teman2 sekalian, terima la kad yang di uplod dari goggle ni ya..heuheuheh..saya xda la keratif bangat...hehe...pinjam ya owner...


Ramadhan sudah semakin berakhir...

Assalammualaikum kawan2 semua,


Apa kabar arini? Tahu kah kita suda ramadhan yang keberapa hari ini....Malam lailatul Qadar ya teman2...huhu...alangkah indahnya jika kita menjadi salah seorang umatNya yang bertuah akan bertamu dengan malamNya...Ya Rabbi...siapa la aku ini...


Ramadhan suda tidak lama lagi, ya syawal pula akan menjalma xlama lagi... Sekiranya aku tidak sempat mengucapkan kepada teman2 sekalian, terima la kad yang di uplod dari goggle ni ya..heuheuheh..saya xda la keratif bangat...hehe...pinjam ya owner...