Skip to main content

Posts

Showing posts from April 17, 2019

Chapter 5 (My Journey)

Assalammualaikum wbt..Terlalu bnyk suda steroid dlm tubuh sy. Sy consumed steroid sejak Ogos 2018 sehingga arini April 2019.Everyday... bukan sj masuk mulut tapi sampai cream sapu pun mengandungi steroid.Dari dos rendah sampai dos tinggi. Tiada la yg mo kawin dengan sy ni nanti πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚Bethamethasone Valerate Cream 1:4
Hydrocortisone 1% Cream
Fusidic-B / Defuzin-B Cream
Choline Salicylate Cetylkoniun Gel
Aqueous Cream
Normal saline
Paracetamol
Piriton
Prednisolone 5mg
Prednisolone 20mg
Cloxacillin Sodium 250mg
Chlorpheniramine 4mg
Levocetirizine / Glencet 5mg
Neuroforte (Neurobion)
Dyna Ferrous Fumarate 200mg
Celecoxib 200mg
Diclofenac Sodium 50mgAntara ubat yg sy mkn πŸ‘† semua ada steroid..😒
Tak mkn sakit..terpaksa mkn supaya cepat sihat..sy ambi peduli semua ubat yg saya makan. Apabila doktor tanya mereka pun impress...huhuhu semua ubat sy sebut dgn tepat..Tapi sehingga sekarang..hari ini 17hb April 2019. Tidak sembuh2 juga..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚Nanti sy sambung story di HQE1 k..

Chapter 4 (My Journey)

Assalammualaikum wbt..apa kabar semuanya.Tidak lama lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan kan...semoga kita semua sempat ya..amiin amiin. Ya rabb..2 Disember 2018 jam 5pm doktor benarkan saya pulang ke rumah dan berehat secukupnya.Keputusan post-op aritu hanya diketahui 14-20 hari dari tarikh operation. So, 11 stitches yg sy dapat dr post op tu kena jaga betul2. Banyak juga la nasihat2 pakar orang kampung..πŸ˜‚πŸ˜‚ Bidan terjun pun bnyk nasihat..saudara mara...mcm2 nasihat yg sy dpt..πŸ˜›πŸ˜œ  Sy akan dressing setiap hari di HKB..mama akan antar p HKB. Sepanjang terlantar tu..ramai saudara mara dtg ziarah. Yg xpenah dtg pun ada dtg..setiap hari rumah kami dikunjungi tetamu. Siang mlm..semata2 mau tgk keadaan sy. Allhamdulillah kerana Allah mempermudahkan segala urusan kami. Allah juga menghadirkan tetamu jauh dekat. Kalaulah sahabat2 saya sekalian tahu apa pentingnya tetamu ni..pasti kalian jg mau selalu diziarah. Jgn su'uzon dgn tetamu..hargai tetamu..
Tetamu yg dtg membawa rezeki..apa…

Chapter 3 (My Journey)

Assalammualaikum wbt semua. ☺Semlm tidur awal.
Bangun pula jam 9 pagi. πŸ˜…πŸ˜… biasalah penangan ubat... So..sy sambung story ya...
Sepanjang sy dlm wad. Mcm2 ujian sy buat. Dr pakar ramai yg datang tgk kondisi bengkak di kaki. Siang malam berlalu pantas..tup tup suda 2 minggu dalam wad. πŸ˜… Cepatnya masa berlalu.. Saya dalam wad seorg kawan pun xtau. Saya minta keluarga rahsiakan dan sy xpost pun dalam fb dan ig. Cukuplah ujian ni saya dan keluarga yang tahu.Allah swt Maha Mendengar dan Maha Melihat. Saya redha dengan ujian yg telah ditentukanNya.Doktor pakar cakap Lymphdenopathy Disease yg sy rasa sekarang akan pulih kepada asal selepas buat post-op. Ok saya yakin. 😊 Pada 1 Disember 2018, jam 4pm semua keluarga dtg melawat. Kakak2 dan adik semuanya hadir  πŸ˜‚πŸ˜‚ So kami pun enjoy la petang tu..makan kuih dan mcm2 yang sudah dibeli oleh mereka. Saya just happy langsung tak rasa sakit pun. So, tepat jam 6.15pm..mereka pun balik. Kakak nombor 2 yg bertugas jaga sy mlm tu.
Masa mama, bapa d…