Skip to main content

Roses For UiTM

Syukur alhamdulillah tempahan untuk uitm kota kinabalu tuk bunga rose selamat di buat dan selamat di hantar..First time uitm kk konvo di dewan baru, dan 1st time juga sy dpt order yg begitu banyak..alhamdulillah..rezeki ramadhan..


What I feel is, excited! and What I hope is, Continuing!. InsyaAllah..semua dengan izin dari Allah SWT.


Saya tidak sempat update blog sebab masalah kesihatan datang lagi. Lagipula order kahwin dan majlis makin banyak, staff pula makin kurang puasa ni, so kena hempas pulas buat siang malam. Balik dari opis terus buat order. Yang lucunya ialah, my new staff tu budak2 lagi 14 years old and talk active.. Oh my... !! but they happy sangat bila dapat bonus..tu yang best..ada yang cakap nak beli kasut raya dan baju raya lagi. Padahal suda siap di sediakan oleh ibu bapa mereka. @-@ ... whatever la kan yang  penting mereka happy saya pun happy. My family very supportive, even my father also joined us during OT. ha ha..ada OT lagi kami...huah huah huah..


Ya ok la..will see u again..assalammualaikum semua...






ps: senyum itu penawar duka. walau kita marah mana pun, tensen mana pun kalau kita senyum gerenti semua duka pun hilang. Tapi ingat rasia di sebaliknya ialah perlu ada selawat dan zikir dalam hati itu sudah semestinya. Apabila kita banyak selawat, jangan hairan apabila orang melihat kita pd pertama kali akan melihat kita untuk kali kedua. Hanya ada 1 alasan. Tanya la hati dan cuba la buat, then u all akan tau kenapa saya pesan begini kepada kawan semua. Allahualam.

Comments

Popular posts from this blog

Teman Sejati

Assalammualaikum wbt..Mungkin ada yang suda pernah dengar lagu dakwah ni dan tidak pernah dengar pun mungkin ada...liriknya sangat tepat dan dalam maksudnya. Kalo dibaca sekali inshaallah boleh ingat terus irama...namun baca dua kali alhamdulillah kenal lagu ini utk sahabat rupanya...
Dan kalo suda baca 3 kali faham maksudnya..subhanallah..anda hebat. Jum hayati lagu ini bersama-sama...penuh nostalgic lagu ini utk sy..Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suciBersyukur kini
PadaMu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini Telah kutemui...Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni....Kasih IllahiKepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kitaKepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaanTelah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kitaAlhamdulillah jum sama2 kita faham ertin…

Peperiksaan Pegawai Eksekutif 41 LHDNM

Assalammualaikum semua...☺Hari ini saya ingin berkongsi dengan calon-calon yg akan menduduki peperiksaan 20/9/017 (Rabu) malam jawatan seperti tajuk di atas..Ada banyak tips di jual dipasaran online kan? Oleh itu jgn tertipu la ya. Baru-baru ini pihak LHDNM ada mengeluarkan keratan akhbar bahawa itu bukanlah dari mereka. Pihak LHDNM hanya menggunakan platform SPA yang canggih dan berteknologi untuk melantik calon yang benar-benar kompeten untuk jawatan yg ditawarkan. Oleh itu, jum baca keratan akhbar di bawah.. dan jangan lupa klik link la ya.Di bawah ada juga gambar yang sy scrnshot..he he..Selamat berjaya kpd yg akan nenduduki peperiksaan dan semoga sukses!Link 1: http://www.hasil.gov.my/bt_goindex.php?bt_kump=6&bt_skum=1&bt_posi=2&bt_unit=1&bt_sequ=369&cpage=0
Anthony Bourdain’s Favourite Ice Cream Stall & 8 Other Unexpected Finds In Mumbai https://goo.gl/GPaqb7

SI CHOMEL LILY DAPAT WALLE SUPRISE

Nah dapat lagi dia hadiah.
Tidak tahu birthday yang ke berapa..Jum tengok..