Skip to main content

Selamat Hari Jadi

Assalammualaikum wbt..bersua lagi kita pada hari yang mulia ini, iaitu di bulan Ramadhan...puasa yang ke-6...Semalam suda 2 kali sy x p terawih, mau siapkan paper exam dgn cepar daaaa...alhamdulillah suda siap, so xda halangan suda mau p terawih..

Hari ini hari lahir saya..huhu..happy betul....syukur alhamdullilah, sampai juga umur ku yg ke-25 tahun ini...syukur alhamulillah, dipanjangkan usia ku hingga ke hari ini dan ramadhan ini. Tiada apa yang ingin aku ingin hadiahkan kepada diriku sebab, hari demi hari hanya kesyukuran saja yang mampu ku panjat kepada Mu Ya Allah SWT...syukur lahamdulillah sampai sekarang kami masih dalam kedudukan keluarga yang gembira dan sentiasa bersyukur...


Jum kita tgk..pic yang sy buat tuk hiburan d ramadhan ini..huhu...sebenarnya ni pic org tapi sy mau letak juga sebab sy ada tambah nama sy..kekeke...




Ya ok..itu sy yang combine 2 pic..kekeke..xlawa la tapi sy hepi..huhu..kita tgk lagi yg lain...


Hah...ini ialah kwn sy masa degree dulo2....mereka pic di atas ialah pic time kami ada program terakhir d UiTM Kota Kinabalu....lupa la nama program...ermmm....oh ya..Finishing School ba pula.....kekekeke....kwn2 di atas ialah yg sangat hebat orgnya..sama la mcm I..hikhikhik.....miss u my dear friend....some of them sarawakian...ada pic lagi x?..hmm...kita sambung lagi next meeting ya....miss u my lovely blog...beb..selamat berpuasa dan selamat hari lahir...

Comments

Popular posts from this blog

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…

Mencari ubat

Assalammualaikum wbt..Adoii sengsaranya menanggung luka bekas post-op ni..😧Apa ya ubat yang terbaik supaya kulit slps operation tu tidak meninggalkan kesan yang buruk? Kemarin STO ok saja..tertutup rapat.
Dressing pagi tadi adoiii terbuka pula lapisan kulit paling atas tu. Abis nampak isi 11 inci bekas jahitan tu..😧😧😧
17hb Dec 2018 ada lagi next appointment. Harap2 keputusan biopsy tu tidak ada apa2 yang buruk. Ya Allah semoga semuanya baik-baik sahaja. Saya tidak sanggup lagi cucuk sana sini dan bermalam dalam wad. Pengalaman seminggu tu ngeri oooohhh... berat turun mendadak akibat sakit yang menyerang. Semoga semuanya Ya Allah baik2 sahaja. Ya Allah andai sakit ini terbaik untuk ku,
Maka aku redho.Jika Ya Allah, sakit ini membuatkan aku semakin dekat kepadaMu, Aku redho.Namun jika sakit ini ujian buatku, maka Engkau kuatkan aku untuk menempuh ujian ini Ya Allah.Tiada dayaku..aku hamba Mu yang lemah dan sentiasa mengharapkan pertolongan dariMu..amiin amiin amiin Ya Rabb.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊