Skip to main content

Teman Baru

Assalammualaikum semua...


Semalam saya telah membaca satu post di FB yang di tagged kepada saya..bagus kandungannya..bercerita perihal MURTAD...masyaallah...begitu ramai umat Islam yang murtad dan yang menyedikan lagi mereka automatic menjadi penderhaka kepada ibu bapanya....astagfirullahalaziim...Saya ada satu kawan dulu masih study sama2 uitm, ayahnya sangat kuat dgn ajaran Kristian katoliknya, kemudian si anak, selalu mendengar khutbah ayahnya, tetapi di uitm ceritanya menjd lain, si anak td selalu singgah di masjid uitm untik mendengar khutbah Jumaat.....


***OTW ke kekelas pelajar akan melalui masjid uitm, so secara tidak langsung, xda pilihan, semua akan melalui masjid itu dan mendengar ayatul yang di baca oleh ustaz dan pelajar2.**
pendekkan cerita, si kawan amat berminat dengan agama Islam..so pd suatu ari dia pun bercerita dan menceritakan perihal dirinya kepada Ustaz di masjid..alangkah terkejutnya ustaz ini...beberapa hari kemuadian saya suda melihat si kawan suda menjadi teman baru kepd semua pelajar muslim di Masjid..aku pun sering melihat dia di masjid dan surau Uitm....syukur alhamdulillah...inlah insan yang menerima Nur Allah, tetapi bgmaana pla dengan mereka yang kuar dr agama????? sayang sungguh kan??? padahal si kawan mendengar khutbah saja suda begitu tertarik dgn keindahan agama Islam...sedarlah kawan2 kita semua kita disunia ini hanya sementara, bagaimana sekiranya kita tidak sempat meminta maaf dan menderhaka kpd ibu bapa??? tragis kan azab kita  di akhirat kelak...allahualam....kita sambung cerita kita lagi ya....sampai jumpa lagi..


***perlu siap2 ke keja lagi..huhu....**


Assalammualaikum kawan..selamat berpuasa...

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!



Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊