Skip to main content

Mau Kembangkan bizz!!!!

Assalammualaikum wbt..


Saya ada azam untuk tahun 2012 ni..Mesti best punya. Dalam tempoh 3 bulan ni saya akan berusaha menyempurnakan azam saya sikit2...InsyaAllah, sikit2 lama2 jadi bukit...

Oleh itu, 1st step ialah, mcmna mau tembus pasaran Kuwait? Huehuehueh...KK pun belum tembus suda mau oberC....erk..Bulih ka????  Dun wori ba kan, yg penting niat kita mesti baik, hati pun mesti bersih, kalo kita mau jatuhkan org saja, myb org tu pun mau jatuhkan bizz kita kan..Yang penting jujur dlm bizz...mcm tu la mama ckp... he he...mama ialah org kuat bizz ni, dia la juga tulang belakang bizz yg bt marketing d KB....p kelas ka, gosiping ka, meeting ka, mesti ada katalog..huehuehueh.....Bapa pula, bgtau kwn2, if ada anak kawin bgtau sj, dia buat tuk tempahan VIP....kakak promosi d tmpt keja..jd tiada masalah if kerjasama kan??


Cuma, skg ni mau pikir mcmna mau masuk pasaran Kuwait..ada idea ka?? Saya ingat by YM, FB, Tagged, Hi5, Ekawan, Zorpia, Netlog, Twitter, Suora, DesktopDating etc memang membantu...sy suda reg semua...InsyaAllah berjalan lancar...nasihat mama "jgn mudah tertipu"...insyaAllah sy akan lebih berhati2... Jgn pernah bagi alamat, bank no, atau2 apa info kita pd dorg jika kita ada perasaan ragu2...


Ada satu cerita, sy pernah mengalaminya, sy memang ragu2 pd mulanya, dan memang betul sangkaan sy, dia memang tipu...(adoii nasib baik xtertipu)...Client ni if dia bersungguh2, lain riak wajahnya, if dia main2 pun lain riak wjhnya, sy percaya semua org yg buat bizz ada naluri mcmni...mesti berhati...Yg penting baca surah Al-Kautsar...dpt la kita petunjukNya...jgn lupa ya...


Ya ok, mau sambung FB jap..he he...

Comments

Popular posts from this blog

Teman Sejati

Assalammualaikum wbt..Mungkin ada yang suda pernah dengar lagu dakwah ni dan tidak pernah dengar pun mungkin ada...liriknya sangat tepat dan dalam maksudnya. Kalo dibaca sekali inshaallah boleh ingat terus irama...namun baca dua kali alhamdulillah kenal lagu ini utk sahabat rupanya...
Dan kalo suda baca 3 kali faham maksudnya..subhanallah..anda hebat. Jum hayati lagu ini bersama-sama...penuh nostalgic lagu ini utk sy..Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suciBersyukur kini
PadaMu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini Telah kutemui...Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni....Kasih IllahiKepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kitaKepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaanTelah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kitaAlhamdulillah jum sama2 kita faham ertin…

Peperiksaan Pegawai Eksekutif 41 LHDNM

Assalammualaikum semua...☺Hari ini saya ingin berkongsi dengan calon-calon yg akan menduduki peperiksaan 20/9/017 (Rabu) malam jawatan seperti tajuk di atas..Ada banyak tips di jual dipasaran online kan? Oleh itu jgn tertipu la ya. Baru-baru ini pihak LHDNM ada mengeluarkan keratan akhbar bahawa itu bukanlah dari mereka. Pihak LHDNM hanya menggunakan platform SPA yang canggih dan berteknologi untuk melantik calon yang benar-benar kompeten untuk jawatan yg ditawarkan. Oleh itu, jum baca keratan akhbar di bawah.. dan jangan lupa klik link la ya.Di bawah ada juga gambar yang sy scrnshot..he he..Selamat berjaya kpd yg akan nenduduki peperiksaan dan semoga sukses!Link 1: http://www.hasil.gov.my/bt_goindex.php?bt_kump=6&bt_skum=1&bt_posi=2&bt_unit=1&bt_sequ=369&cpage=0
Anthony Bourdain’s Favourite Ice Cream Stall & 8 Other Unexpected Finds In Mumbai https://goo.gl/GPaqb7

SI CHOMEL LILY DAPAT WALLE SUPRISE

Nah dapat lagi dia hadiah.
Tidak tahu birthday yang ke berapa..Jum tengok..