Thursday, October 20, 2011

Bab 2

Siang dan malam silih berganti, Haliza sentiasa berharap keadaan pulih seperti sediakala. Tetapi sediakala yang bagaimana pula, entahlah. Cinta Khadijah dan Aisyah yang diceritakan kepada Haliza dikaji dari semua sudut, sayangnya Kasih Rasullulah SAW itu tiada taranya dengan cinta yang ada di muka bumi ini. Hasry pernah memberitahu Haliza bahawa dialah kekasihnya dunia dan akhirat. Bidadari syurga ramai menanti di syurga, semua bidadari itu sudah ada yang memilikinya. Cuma terpulang kepada keadaan umat sekarang ini, mahu atau tidak. Tetapi menjadi ketua bidadari tidaklah semudah yang kita sangkakan. Wanita di dunia inilah sebenarnya ketua bidadari di syurga. Hendak mencapainya perlu hati yang suci dan bersih. Semuanya berpunca dari hati.


"Assalam, gd morning, suda bgn?" Beginilah sms yang di hantar kepada Hasry sejak beberapa hari yang lalu. Sms pun boleh menunjukkan emosi atau perasaan seseorang, apatah bersemuka dengan orangnya.


"Wassalam sayangku, sy suda bgn. Sayang sudah gerak?" Balas Hasry pula.


"Blm, jap lagi, Adreena apa kabar?" Balas Haliza pula. Hanya Allah SWT saja yang tahu perasaannya pada ketika itu. 


"Sihat, dia baru kol, hebatnya syg2 ku ini, tqvm ya sayang..luv u" Balas Hasry pula. 


Mesej itu tidak berbalas sehinggalah senja menjelma. Sepanjang hari Haliza tidak dapat menumpu perhatian terhadap pekerjaannya. Emosi dan jiwanya sentiasa diganggu. 


'Kenapa Hasry perlu menyebut lagi tentang Adreena kalau dia tahu, aku tidak menyayanginya langsung?' 


BAb akan datang minggu depan!

No comments:

Post a Comment

....have a nice day..