Skip to main content

Hari Bersejarah Ku

Tanggal 10 November 2011 kereta baru sy dah kuar..huhu.... alhamdulillah..segalanya berjalan lancar...nebes bawa kereta baru...uik mcm xcaya pula ada suda kereta baru.,..ke ke ke..nanti la I uplod picnya...

Apabila ada kereta ni kosnya bukan main lagi ya... servios apabila sampai 1000km, uh waw RM120 gitu... ingat murah saja..erk...lagi pula perjalanan tiap2 ari bukan main juga lagi...80KM satu hala...2 hala 160KM..minyak RM50 hanya boleh bertahan 2 ari saja...so setakat ni 5 ari keja suda RM150 minyaknya..uhhhh...mahal o minyak.... coba kalau bole d isi dengan air..senang keja gue... Tapi manada air bole d pakai..tunggu lagi la kecanggihan bakal tiba, manatau ada suda kereta pakai air... 


Kereta bergerak menggunakan tenaga solar pun ada maaa...d Negara Matahari Terbit semua bole...canggih o...Korea pula akan mengikuti jejak langkah mereka...


Hah kereta di bawah ini tengok...ini la kereta yang menggunakan 2 percantuman mod untuk bergerak. Ia menggunakan bateri dan tenaga solar...Jimat minyak yob....huhu


Hybrid Mobil Listrik

Pada pandangan saya la, kereta d atas ni sesuai di pasang pd bas TUT atau bas OMO..ke ke ke..ari2 bergerak pula..

Comments

Popular posts from this blog

Teman Sejati

Assalammualaikum wbt..Mungkin ada yang suda pernah dengar lagu dakwah ni dan tidak pernah dengar pun mungkin ada...liriknya sangat tepat dan dalam maksudnya. Kalo dibaca sekali inshaallah boleh ingat terus irama...namun baca dua kali alhamdulillah kenal lagu ini utk sahabat rupanya...
Dan kalo suda baca 3 kali faham maksudnya..subhanallah..anda hebat. Jum hayati lagu ini bersama-sama...penuh nostalgic lagu ini utk sy..Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suciBersyukur kini
PadaMu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini Telah kutemui...Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni....Kasih IllahiKepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kitaKepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaanTelah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kitaAlhamdulillah jum sama2 kita faham ertin…

Peperiksaan Pegawai Eksekutif 41 LHDNM

Assalammualaikum semua...☺Hari ini saya ingin berkongsi dengan calon-calon yg akan menduduki peperiksaan 20/9/017 (Rabu) malam jawatan seperti tajuk di atas..Ada banyak tips di jual dipasaran online kan? Oleh itu jgn tertipu la ya. Baru-baru ini pihak LHDNM ada mengeluarkan keratan akhbar bahawa itu bukanlah dari mereka. Pihak LHDNM hanya menggunakan platform SPA yang canggih dan berteknologi untuk melantik calon yang benar-benar kompeten untuk jawatan yg ditawarkan. Oleh itu, jum baca keratan akhbar di bawah.. dan jangan lupa klik link la ya.Di bawah ada juga gambar yang sy scrnshot..he he..Selamat berjaya kpd yg akan nenduduki peperiksaan dan semoga sukses!Link 1: http://www.hasil.gov.my/bt_goindex.php?bt_kump=6&bt_skum=1&bt_posi=2&bt_unit=1&bt_sequ=369&cpage=0
Anthony Bourdain’s Favourite Ice Cream Stall & 8 Other Unexpected Finds In Mumbai https://goo.gl/GPaqb7

SI CHOMEL LILY DAPAT WALLE SUPRISE

Nah dapat lagi dia hadiah.
Tidak tahu birthday yang ke berapa..Jum tengok..