Skip to main content

Safee Sali Sah Bercerai.

Adeiii ada news ni..huhu..

Sedih la, mcm2 ragam berlaku sekarang ni, rumahtangga yg dibina bole hancus dek kerana kareer..apapun, Do The Best la kan...
Penyerang bola sepak negara, Safee Sali sah bercerai dengan isterinya Sabarina Yusof di Mahkamah Tinggi Syariah di Shah Alam semalam.

Safee yang sebelum ini pernah mengeluarkan perintah kembali taat terhadap isterinya, akhirnya menarik balik permohonan tersebut yang dibuat dua bulan sebelum kontrak bersama liga Indonesia disambungkan kembali.

Safee yang kini bermain untuk Kelab Pelita Jaya di Indonesia, melafazkan talak satu terhadap Sabarina di hadapan Hakim Fouzi Mohktar di persidangan tertutup itu.

Dipetik dari akhbar Kosmo, peguam yang mewakili Sabarina, Ezura Nashuha Abdul Hadi memberitahu pemberita bahawa selain dari hak penjagaan, mereka juga ada menyentuh mengenai nafkah dan hak melawat anak-anak.

Beliau berkata, hak penjagaan kedua-dua anak perempuan hasil perkahwinan pasangan itu pada 2007, Nur Syaza Syaqina, 3, dan Nursyasya Sorfina, 1, telah diserahkan kepada Sabarina.

Sabarina juga menjelas bahawa segalanya telah selesai dan berharap tidak ada lagi sebarang spekulasi mengenai kisah rumah tangganya semasa bersama Safee.

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…