Skip to main content

MELANCONG

Jalan-jalan:

Gambar ni time kami di Melaka town. Best tengok beca ni, menarik. Kalau nak naik kena bayar RM40. Then dia bawa jalan2 sekitar China Street, Bandar Melaka, Menara Taming Sari, dan banyak lagi la...saya lupa..huhu

Time tu kami stay di Quayside Hotel, sangat dekat dengan Jonker Street tu. Jalan kaki 5 minit sampai Jonker street. Best hotel tu. Depannya ada Menara Taming Sari, belakang hotel tu pula ada river cruise. Ramai orang berbari semata-mata nak naik cruise tu. Memang menarik suasana malam. Sebelah kiri hotel pula ada replika boat yang besar. Fuh, cantik dan puas ati ambi gambar.

Ini pula time kami melawat dan membelik kek lapis Sarawak. Nama tempat ni Kek Lapis Salhah. Boleh la~. harga of course la ada yang mahal dan ada yang murah. Tengok bahan kek tu diperbuat daripada apa, then tahu la harganya berapa. Semua yang dalam bekas terhidang adalah Tester. U all boleh rasa semuanya. Pekerja disitu memang best, xmarah pun kalau makan banyak kali..ha ha~
Time ni kami stay di Harbour View Hotel dan Abell Hotel. Best sangat..
Harbour View hotel kami pilih yang menghadap laut, so kita tengok water front dan perahu ke sebarang la, Manakala Abel Hotel, xda pilihan, Ia terletak di bandar Kuching. tapi boleh la~

Bersambung. 

Comments

Popular posts from this blog

Sakit dan Hospital

Assalammualaikum wbt, Semoga semuanya baik2 saja. Ya Allah semoga aku diberi kekuatan untuk menempuh hari berikutnya.Mungkin seminggu lagi kata doktor.. setelah seminggu stay di hospital.  Menyakitkan sungguh adoiii sana sini masuk jarum.. 😢Esok ada minor surgical.
Inshallah semunya baik2 sahaja. #fighting
#Allahkanada
#inshallah

Kerap Mimpi Yang Sama

Assalammualaikum wbt..Allohumma solli ala sayyyidina muhammad wa ala ali saidina muhammad..
Allohumma solli ala sayyyidina muhammad wa ala ali saidina muhammad..
Allohumma solli ala sayyyidina muhammad wa ala ali saidina muhammad..Selawat 3 kali dulu ya. Kelak kita dpt ganjaran pahalanya. Inshaallah. Yakin pada Sang Pencipta.Apa yg ingin sy share ni betul2 membuat sy penasaran. Sy kerap mimpi sy berada di Makkah. Sy berdiri memegang dan melihat Kaabah.
Sy mencium hajar aswad...Subhanallah. wangi.. Mekkah al mukaramah yg selalu ada dlm mimpi sy ni membuatkan sy selalu bermotivasi kumpul duit dan berniat ziarah haji atau umrah. Sy tidak pasti erti mimpi sy, dan sy selalu berasa beruntung dpt melihat kaabah dan pijak kaki di sana walau dlm mimpi. Sy pernah mimpi d Jabal Rahmah, Bukit Tur, dan sempat solat di masjid Madinah sekali.. jauh berjalan roh sy ni... inshaallah jasad menyusul..amiin. Namun sy ada cek bebrapa page takwil mimpi..Ini adalah antaranya;
* Al-Ustaz Abu Sa’id berkata: …

Sedar

Assalammualaikum wbt.Topik harini ialah SEDAR.
Kadang-kadang kita tak sedar apa yg kita suda buat..dan sentiasa rasa kita tau caranya padahal TIDAK. Sebagai tenaga pengajar sy tidak rasa perbezaan ini begitu ketara diperingkat IPT. Namun ia sangat ketara di sekolah rendah.Semasa mengajar di Ipt level pelajar adalah sama iaitu kematangannya. Bukan ilmu pengetahuan okay! So sy mengajar budak-budak sekolah rendah ni saya culture shock. Saya tak sedar peringkat ini ialah mereka masih berjiwa keanak-anakan. Pendekkan cerita, level marah dan geram saya naik. Sy berdepan dengan murid yg lemah dalam subjek matematik dan membaca. Saya sering memarahinya kerana dia sangat slow. Sy pernah menegurnya sehingga dia menitiskan air mata. Seriously, saya turut sedih. Saya minta maaf dgnnya. Budak tu cakap dia tidak belajar dirumah tiada yg ajar. Ibu bapa sibuk kerja. Saya terharu ada, marah ada, geram jangan cakaplah. Kepada siapa? Hmmmm fikirlah...Pagi sebelum 2 rakaat dhuha sy sempat dengar radio i…