Skip to main content

MELANCONG

Jalan-jalan:

Gambar ni time kami di Melaka town. Best tengok beca ni, menarik. Kalau nak naik kena bayar RM40. Then dia bawa jalan2 sekitar China Street, Bandar Melaka, Menara Taming Sari, dan banyak lagi la...saya lupa..huhu

Time tu kami stay di Quayside Hotel, sangat dekat dengan Jonker Street tu. Jalan kaki 5 minit sampai Jonker street. Best hotel tu. Depannya ada Menara Taming Sari, belakang hotel tu pula ada river cruise. Ramai orang berbari semata-mata nak naik cruise tu. Memang menarik suasana malam. Sebelah kiri hotel pula ada replika boat yang besar. Fuh, cantik dan puas ati ambi gambar.

Ini pula time kami melawat dan membelik kek lapis Sarawak. Nama tempat ni Kek Lapis Salhah. Boleh la~. harga of course la ada yang mahal dan ada yang murah. Tengok bahan kek tu diperbuat daripada apa, then tahu la harganya berapa. Semua yang dalam bekas terhidang adalah Tester. U all boleh rasa semuanya. Pekerja disitu memang best, xmarah pun kalau makan banyak kali..ha ha~
Time ni kami stay di Harbour View Hotel dan Abell Hotel. Best sangat..
Harbour View hotel kami pilih yang menghadap laut, so kita tengok water front dan perahu ke sebarang la, Manakala Abel Hotel, xda pilihan, Ia terletak di bandar Kuching. tapi boleh la~

Bersambung. 

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!



Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊