Skip to main content

MELANCONG

Jalan-jalan:

Gambar ni time kami di Melaka town. Best tengok beca ni, menarik. Kalau nak naik kena bayar RM40. Then dia bawa jalan2 sekitar China Street, Bandar Melaka, Menara Taming Sari, dan banyak lagi la...saya lupa..huhu

Time tu kami stay di Quayside Hotel, sangat dekat dengan Jonker Street tu. Jalan kaki 5 minit sampai Jonker street. Best hotel tu. Depannya ada Menara Taming Sari, belakang hotel tu pula ada river cruise. Ramai orang berbari semata-mata nak naik cruise tu. Memang menarik suasana malam. Sebelah kiri hotel pula ada replika boat yang besar. Fuh, cantik dan puas ati ambi gambar.

Ini pula time kami melawat dan membelik kek lapis Sarawak. Nama tempat ni Kek Lapis Salhah. Boleh la~. harga of course la ada yang mahal dan ada yang murah. Tengok bahan kek tu diperbuat daripada apa, then tahu la harganya berapa. Semua yang dalam bekas terhidang adalah Tester. U all boleh rasa semuanya. Pekerja disitu memang best, xmarah pun kalau makan banyak kali..ha ha~
Time ni kami stay di Harbour View Hotel dan Abell Hotel. Best sangat..
Harbour View hotel kami pilih yang menghadap laut, so kita tengok water front dan perahu ke sebarang la, Manakala Abel Hotel, xda pilihan, Ia terletak di bandar Kuching. tapi boleh la~

Bersambung. 

Comments

Popular posts from this blog

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…

Mencari ubat

Assalammualaikum wbt..Adoii sengsaranya menanggung luka bekas post-op ni..😧Apa ya ubat yang terbaik supaya kulit slps operation tu tidak meninggalkan kesan yang buruk? Kemarin STO ok saja..tertutup rapat.
Dressing pagi tadi adoiii terbuka pula lapisan kulit paling atas tu. Abis nampak isi 11 inci bekas jahitan tu..😧😧😧
17hb Dec 2018 ada lagi next appointment. Harap2 keputusan biopsy tu tidak ada apa2 yang buruk. Ya Allah semoga semuanya baik-baik sahaja. Saya tidak sanggup lagi cucuk sana sini dan bermalam dalam wad. Pengalaman seminggu tu ngeri oooohhh... berat turun mendadak akibat sakit yang menyerang. Semoga semuanya Ya Allah baik2 sahaja. Ya Allah andai sakit ini terbaik untuk ku,
Maka aku redho.Jika Ya Allah, sakit ini membuatkan aku semakin dekat kepadaMu, Aku redho.Namun jika sakit ini ujian buatku, maka Engkau kuatkan aku untuk menempuh ujian ini Ya Allah.Tiada dayaku..aku hamba Mu yang lemah dan sentiasa mengharapkan pertolongan dariMu..amiin amiin amiin Ya Rabb.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊