Skip to main content

MELANCONG

Jalan-jalan:

Gambar ni time kami di Melaka town. Best tengok beca ni, menarik. Kalau nak naik kena bayar RM40. Then dia bawa jalan2 sekitar China Street, Bandar Melaka, Menara Taming Sari, dan banyak lagi la...saya lupa..huhu

Time tu kami stay di Quayside Hotel, sangat dekat dengan Jonker Street tu. Jalan kaki 5 minit sampai Jonker street. Best hotel tu. Depannya ada Menara Taming Sari, belakang hotel tu pula ada river cruise. Ramai orang berbari semata-mata nak naik cruise tu. Memang menarik suasana malam. Sebelah kiri hotel pula ada replika boat yang besar. Fuh, cantik dan puas ati ambi gambar.

Ini pula time kami melawat dan membelik kek lapis Sarawak. Nama tempat ni Kek Lapis Salhah. Boleh la~. harga of course la ada yang mahal dan ada yang murah. Tengok bahan kek tu diperbuat daripada apa, then tahu la harganya berapa. Semua yang dalam bekas terhidang adalah Tester. U all boleh rasa semuanya. Pekerja disitu memang best, xmarah pun kalau makan banyak kali..ha ha~
Time ni kami stay di Harbour View Hotel dan Abell Hotel. Best sangat..
Harbour View hotel kami pilih yang menghadap laut, so kita tengok water front dan perahu ke sebarang la, Manakala Abel Hotel, xda pilihan, Ia terletak di bandar Kuching. tapi boleh la~

Bersambung. 

Comments

Popular posts from this blog

Teman Sejati

Assalammualaikum wbt..Mungkin ada yang suda pernah dengar lagu dakwah ni dan tidak pernah dengar pun mungkin ada...liriknya sangat tepat dan dalam maksudnya. Kalo dibaca sekali inshaallah boleh ingat terus irama...namun baca dua kali alhamdulillah kenal lagu ini utk sahabat rupanya...
Dan kalo suda baca 3 kali faham maksudnya..subhanallah..anda hebat. Jum hayati lagu ini bersama-sama...penuh nostalgic lagu ini utk sy..Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suciBersyukur kini
PadaMu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini Telah kutemui...Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni....Kasih IllahiKepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kitaKepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaanTelah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kitaAlhamdulillah jum sama2 kita faham ertin…

Peperiksaan Pegawai Eksekutif 41 LHDNM

Assalammualaikum semua...☺Hari ini saya ingin berkongsi dengan calon-calon yg akan menduduki peperiksaan 20/9/017 (Rabu) malam jawatan seperti tajuk di atas..Ada banyak tips di jual dipasaran online kan? Oleh itu jgn tertipu la ya. Baru-baru ini pihak LHDNM ada mengeluarkan keratan akhbar bahawa itu bukanlah dari mereka. Pihak LHDNM hanya menggunakan platform SPA yang canggih dan berteknologi untuk melantik calon yang benar-benar kompeten untuk jawatan yg ditawarkan. Oleh itu, jum baca keratan akhbar di bawah.. dan jangan lupa klik link la ya.Di bawah ada juga gambar yang sy scrnshot..he he..Selamat berjaya kpd yg akan nenduduki peperiksaan dan semoga sukses!Link 1: http://www.hasil.gov.my/bt_goindex.php?bt_kump=6&bt_skum=1&bt_posi=2&bt_unit=1&bt_sequ=369&cpage=0
Anthony Bourdain’s Favourite Ice Cream Stall & 8 Other Unexpected Finds In Mumbai https://goo.gl/GPaqb7

SI CHOMEL LILY DAPAT WALLE SUPRISE

Nah dapat lagi dia hadiah.
Tidak tahu birthday yang ke berapa..Jum tengok..