Skip to main content

TELUS

Apakah yang saya faham tentang TRANSPARENCY? Selepas meeting beberap hari lepas, saya terpanggil untuk mengulas sedikit tentang isu ini.

Apa yang saya faham, sekiranya anda ingin menjadi pemimpin atau berkelayakan di dalam bidang melibatkan WANG, anda harus mempunyai sikap ini. Iaitu TELUS.

Sekiranya tidak telus maka segalanya akan sia-sia. Faham atau tidak, sia-sia adalah kepada segala usaha anda, titik peluh anda dan segala yang melibatkan keupayaan akal dan emosi. Saya sangat tidak bersetuju sekiranya sikap ini ada di dalam orang sekeliling kita yang tidak mementingkan “TEAMWORK’’.

Perasaan ingin membantu kerana TEAMWORK akan hancur sekiranya kita tahu segala maklumat atau data telah di sembunyi  atau di ubah tanpa pengetahuan kita. Oleh itu, sekiranya kita akan menjadi seseorang yang sangat penting di dalam organisasi janganlah anda cuba untuk menghampiri TRANSPARENCY ini.

Siapa menyesal sekiranya TEAM MATE tidak bekerjasama? Tepuk dada Tanya Iman.  setuju atau tidak dengan idea saya, komen ya. Salam.  

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊