Skip to main content

Skim Latihan 1 Malaysia Sabah 2017 SL1M 2017

Assalammualaikum wbt..

Hari ini saya akan update u ols tentang aktiviti hari ini.

Saya dan kakak mengisi masa lapang dengan datang ke UMS Kota Kinabalu sebab hari ini ada program SL1M 2017.

Sangat crowded dan kawasan yang dipilih sangat tidak sesuai. SEMPIT.

Bayangkan macamana orang nak cari keja kalo jarak booth bersentuhan bahu ke bahu... sangat sempit... tak selesa.. sempat jumpa kawan sekolah tadi kesian pening sebab tempat kecil namun crowded.

Ini antara gambar yang saya dapat kongsi dengan u ols suasana sempit dan tidak selesa tempat yang dipilih.

Ada yang duduk di kerusi tunggu keadaan cool... ada yang fotokopi sijil...

Peluang kerja saya kira ok namun Sabah Forest Industry (SFI) & MDEC (e-rezeki) terbaik setakat ini. hehe..

Tadi ada artis AF Firman..saya tidak kenal namun bolehlah..beliau dapat menghiburkan kami yang boring..haha

Sekian laporan utk SL1M 2017 Kota Kinabalu Sabah.

Susa nak bagi rating.. ^^

Comments

Popular posts from this blog

Teman Sejati

Assalammualaikum wbt..Mungkin ada yang suda pernah dengar lagu dakwah ni dan tidak pernah dengar pun mungkin ada...liriknya sangat tepat dan dalam maksudnya. Kalo dibaca sekali inshaallah boleh ingat terus irama...namun baca dua kali alhamdulillah kenal lagu ini utk sahabat rupanya...
Dan kalo suda baca 3 kali faham maksudnya..subhanallah..anda hebat. Jum hayati lagu ini bersama-sama...penuh nostalgic lagu ini utk sy..Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suciBersyukur kini
PadaMu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini Telah kutemui...Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni....Kasih IllahiKepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kitaKepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaanTelah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kitaAlhamdulillah jum sama2 kita faham ertin…

Peperiksaan Pegawai Eksekutif 41 LHDNM

Assalammualaikum semua...☺Hari ini saya ingin berkongsi dengan calon-calon yg akan menduduki peperiksaan 20/9/017 (Rabu) malam jawatan seperti tajuk di atas..Ada banyak tips di jual dipasaran online kan? Oleh itu jgn tertipu la ya. Baru-baru ini pihak LHDNM ada mengeluarkan keratan akhbar bahawa itu bukanlah dari mereka. Pihak LHDNM hanya menggunakan platform SPA yang canggih dan berteknologi untuk melantik calon yang benar-benar kompeten untuk jawatan yg ditawarkan. Oleh itu, jum baca keratan akhbar di bawah.. dan jangan lupa klik link la ya.Di bawah ada juga gambar yang sy scrnshot..he he..Selamat berjaya kpd yg akan nenduduki peperiksaan dan semoga sukses!Link 1: http://www.hasil.gov.my/bt_goindex.php?bt_kump=6&bt_skum=1&bt_posi=2&bt_unit=1&bt_sequ=369&cpage=0
Anthony Bourdain’s Favourite Ice Cream Stall & 8 Other Unexpected Finds In Mumbai https://goo.gl/GPaqb7

SI CHOMEL LILY DAPAT WALLE SUPRISE

Nah dapat lagi dia hadiah.
Tidak tahu birthday yang ke berapa..Jum tengok..