Skip to main content

Andainya Saja Kau Bersabar Sedikit Lagi

Assalammualaikum wbt..

Entri kali ini sedikit sedih. Inilah mengenai jodoh ajal dan maut. Siapalah kita yang hina lagi kecil ini dibandingkan dengan sehebat hebat Pencipta..Allahu

Aku diuji oleh Mu Ya Allah dari pelbagai sudut hambatan. Hebatnya Engkau Ya Allah.

Andainya kau tunggu sedikit masa lagi pasti jawapan itu tidak mengecewakanmu..

Mungkin juga bukan aku yang hadir dalam istikharah mu.. tapi aku telah lihat bayangan itu dalam mimpiku...hurmmmm siapa dia kalo bukan kamu?

Namun itulah istikharah...belum tentu kita mendapat petunjuk yang sama.

Mungkin saja bukan aku tulang rusuk kiri mu itu..dan kau bukan rusuk kanan ku..mungkin saja... Allahu..hebatnya dugaan Mu Ya Allah...

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…