Skip to main content

Sedih dengan Pengajian Akhbar

Assalammualaikum wbt.

Saya hanya ingin berkongsi sedikit rasa sedih saya pagi ini kerana tidak dapat datang pengajian akhbar di masjid Kota Belud.

Perasaan saya skg ini sgt down..sedih..

Jantung sy berdegup2 dengar suara para ulama di speaker masjid. Saya ada class sepanjang hari ini dan terlupa bahawa pengajian tu hari ini.

Hibanya hati saya hanya Allah swt yang tahu.

Pengajian di tempat sendiri.tapi tak pergi..inikan taman syurga....sedihnya saya rasa dikala ini tidak tertanggung..Pengajian 40 Hadis yang sy tunggu-tunggu selama ini.

Ya Allah semoga engkau memberi lagi kesempatan kepada ku di masa hadapan Ya Allah untuk hadir sama dalam taman syurga Mu. Amiin..
Ya Allah semoga juga engkau membuka pintu2 hati insan yang lain untuk datang bersama2 mendengar dan mendapat ilmu walau di mana jua dia adakan taman syurga Mu.

Aamiiin

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!



Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…