Skip to main content

Cinta Remaja

Assalammualaikum wbt.

Harini sy akan share fefeeling bercinta!

Topik BERCINTA. Pasangan MUDA. Memang benar usia pasangan bukannya masalah..malah Rasulullah pun melalui perkara yang sama. Isteri pertamanya Saidatina Khadijah r.a yg mana seorg jutawan malah jelitawan telah berjaya membuatkan isteri2 Rasulullah cemburu dengan cinta Rasulullah saw terhadapnya.

Usia diantara mereka jauh. Rasulullah pada ketika itu seorang anak muda yg tampan dan gagah. Manakala Saidatina Khadijah seorg janda namun peribadinya tidak ada tolak bandingnya. Kepintaran berniaga dan kematangannya membuatkan dirinya disenangi ramai. Cinta Rasulullah kpd Saidatina Khadijah sangat luar biasa. Inilah yang kita patut contohi.

Cinta tidak mengenal usia!!.
Yg penting tahu tanggungjawab terhadap keluarga dan agama. Pasangan yg lalai dalam urusan agama akan mudah melupakan kamu.. solat (ingat Allah swt) saja dia lupa apa lagi isterinya.. hati2 la mencari pasangan.

Org muda ni kalau bercinta semunya indah. 😍😍😍
Boleh senyum sendiri 😏 makan tak kenyang asik dengan hp. Berpasangan dengan mereka yg muda dari kita ni membuatkan jiwa kita juga muda..setuju ka tidak? 😂😂 Yeah of coz ada yg tidak setuju. Terpulang kpd masing2 ya.

Benarlah kenapa org muda ni kalau bercinta sweet sweet saja.
Mulutnya, fuh! manis2. Ucapannya membuatkan hati sentiasa berbunga2.
Semangat tu lain saja. Kan...kan...

Ok la, tu saja yg I nak share. 😊

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!



Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊