Skip to main content

Cinta Remaja

Assalammualaikum wbt.

Harini sy akan share fefeeling bercinta!

Topik BERCINTA. Pasangan MUDA. Memang benar usia pasangan bukannya masalah..malah Rasulullah pun melalui perkara yang sama. Isteri pertamanya Saidatina Khadijah r.a yg mana seorg jutawan malah jelitawan telah berjaya membuatkan isteri2 Rasulullah cemburu dengan cinta Rasulullah saw terhadapnya.

Usia diantara mereka jauh. Rasulullah pada ketika itu seorang anak muda yg tampan dan gagah. Manakala Saidatina Khadijah seorg janda namun peribadinya tidak ada tolak bandingnya. Kepintaran berniaga dan kematangannya membuatkan dirinya disenangi ramai. Cinta Rasulullah kpd Saidatina Khadijah sangat luar biasa. Inilah yang kita patut contohi.

Cinta tidak mengenal usia!!.
Yg penting tahu tanggungjawab terhadap keluarga dan agama. Pasangan yg lalai dalam urusan agama akan mudah melupakan kamu.. solat (ingat Allah swt) saja dia lupa apa lagi isterinya.. hati2 la mencari pasangan.

Org muda ni kalau bercinta semunya indah. 😍😍😍
Boleh senyum sendiri 😏 makan tak kenyang asik dengan hp. Berpasangan dengan mereka yg muda dari kita ni membuatkan jiwa kita juga muda..setuju ka tidak? 😂😂 Yeah of coz ada yg tidak setuju. Terpulang kpd masing2 ya.

Benarlah kenapa org muda ni kalau bercinta sweet sweet saja.
Mulutnya, fuh! manis2. Ucapannya membuatkan hati sentiasa berbunga2.
Semangat tu lain saja. Kan...kan...

Ok la, tu saja yg I nak share. 😊

Comments

Popular posts from this blog

Sakit dan Hospital

Assalammualaikum wbt, Semoga semuanya baik2 saja. Ya Allah semoga aku diberi kekuatan untuk menempuh hari berikutnya.Mungkin seminggu lagi kata doktor.. setelah seminggu stay di hospital.  Menyakitkan sungguh adoiii sana sini masuk jarum.. 😢Esok ada minor surgical.
Inshallah semunya baik2 sahaja. #fighting
#Allahkanada
#inshallah

Kerap Mimpi Yang Sama

Assalammualaikum wbt..Allohumma solli ala sayyyidina muhammad wa ala ali saidina muhammad..
Allohumma solli ala sayyyidina muhammad wa ala ali saidina muhammad..
Allohumma solli ala sayyyidina muhammad wa ala ali saidina muhammad..Selawat 3 kali dulu ya. Kelak kita dpt ganjaran pahalanya. Inshaallah. Yakin pada Sang Pencipta.Apa yg ingin sy share ni betul2 membuat sy penasaran. Sy kerap mimpi sy berada di Makkah. Sy berdiri memegang dan melihat Kaabah.
Sy mencium hajar aswad...Subhanallah. wangi.. Mekkah al mukaramah yg selalu ada dlm mimpi sy ni membuatkan sy selalu bermotivasi kumpul duit dan berniat ziarah haji atau umrah. Sy tidak pasti erti mimpi sy, dan sy selalu berasa beruntung dpt melihat kaabah dan pijak kaki di sana walau dlm mimpi. Sy pernah mimpi d Jabal Rahmah, Bukit Tur, dan sempat solat di masjid Madinah sekali.. jauh berjalan roh sy ni... inshaallah jasad menyusul..amiin. Namun sy ada cek bebrapa page takwil mimpi..Ini adalah antaranya;
* Al-Ustaz Abu Sa’id berkata: …

Sedar

Assalammualaikum wbt.Topik harini ialah SEDAR.
Kadang-kadang kita tak sedar apa yg kita suda buat..dan sentiasa rasa kita tau caranya padahal TIDAK. Sebagai tenaga pengajar sy tidak rasa perbezaan ini begitu ketara diperingkat IPT. Namun ia sangat ketara di sekolah rendah.Semasa mengajar di Ipt level pelajar adalah sama iaitu kematangannya. Bukan ilmu pengetahuan okay! So sy mengajar budak-budak sekolah rendah ni saya culture shock. Saya tak sedar peringkat ini ialah mereka masih berjiwa keanak-anakan. Pendekkan cerita, level marah dan geram saya naik. Sy berdepan dengan murid yg lemah dalam subjek matematik dan membaca. Saya sering memarahinya kerana dia sangat slow. Sy pernah menegurnya sehingga dia menitiskan air mata. Seriously, saya turut sedih. Saya minta maaf dgnnya. Budak tu cakap dia tidak belajar dirumah tiada yg ajar. Ibu bapa sibuk kerja. Saya terharu ada, marah ada, geram jangan cakaplah. Kepada siapa? Hmmmm fikirlah...Pagi sebelum 2 rakaat dhuha sy sempat dengar radio i…