Skip to main content

TODAY IS LAST DAY

Today is last day we in 2010. The single day in 2010 which is 31.12.2010..I have to stop wrote in this single last day. It is because I will start new page next coming day with new contents. What I've done during whole 2010 is very tough. Yes for me is really tough. 


I have to finish my study at the same time I have many subjects to finish. The whole 2 years I've study hard and plus SMART. All people doing this I think. If we have good combination both HARD+SMART I believe, the result is "SUCCESSFUL". Even though in businesses, all people work hard and doing very good. Mistake is mistake, we have to faced it. Will you become strong without challenges? Too many challenges we faced in this life until this last day in 2010. Why? It because LIFE. All people will have their own challenges, businessman, businesswoman, teacher, doctor, architect, pilot, even farmer. Yes! we called it LIFE. If you never experience it, don't called yourself human. WEIRD right..? Mistakes will make us more matured and learn something moments. That is why then couples called they memory 'we don't count time because all of the time is our memory'...yeah I believe all of you heard this. So don't wrong judges my point ok..I never mean you couples make mistake. NEVER..NEVER..NO. I never said this. Respect yourself, don't you have your own life, so why let yourself become LOW (MORALE) like that. RESPECT IS PART IN LOVE.


...........................................back to topic....:p.........................................


This year, I've completed the 5th stages my point of careers. Then It will continue until 2020. InsyaAllah. This my planning. Next year in May 2011 I will come to second final stages. The stages that I think will changes me a lot. Much changes I think. To get the scroll I have to become myself that is, struggle and never give up. This myself. 


LOVE? yes I've think about it too, but let me complete my planning first then I will think about it. InsyaAllah. If I have to get family then it will never stop my planning. It is present that Allah SWT send to me. There is no guilty in our life because all been set. (Allah SWT) 


Believe yourself my friend, be strong. Trust me, NOTHING IMPOSSIBLE IN THIS WORLD. Never forget pray and doa, so that everything we did get BERKAT.   

Comments

Popular posts from this blog

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…

Mencari ubat

Assalammualaikum wbt..Adoii sengsaranya menanggung luka bekas post-op ni..😧Apa ya ubat yang terbaik supaya kulit slps operation tu tidak meninggalkan kesan yang buruk? Kemarin STO ok saja..tertutup rapat.
Dressing pagi tadi adoiii terbuka pula lapisan kulit paling atas tu. Abis nampak isi 11 inci bekas jahitan tu..😧😧😧
17hb Dec 2018 ada lagi next appointment. Harap2 keputusan biopsy tu tidak ada apa2 yang buruk. Ya Allah semoga semuanya baik-baik sahaja. Saya tidak sanggup lagi cucuk sana sini dan bermalam dalam wad. Pengalaman seminggu tu ngeri oooohhh... berat turun mendadak akibat sakit yang menyerang. Semoga semuanya Ya Allah baik2 sahaja. Ya Allah andai sakit ini terbaik untuk ku,
Maka aku redho.Jika Ya Allah, sakit ini membuatkan aku semakin dekat kepadaMu, Aku redho.Namun jika sakit ini ujian buatku, maka Engkau kuatkan aku untuk menempuh ujian ini Ya Allah.Tiada dayaku..aku hamba Mu yang lemah dan sentiasa mengharapkan pertolongan dariMu..amiin amiin amiin Ya Rabb.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊