Skip to main content

Jum membaca...

Hobi saya ialah "membaca"...hmm...memang sy suka membaca. Dulu musim sekolah rendah saya suka membaca komik, karangan saya UPSR sangat nampak "kekomikkannya"..huahuahuah..lucu dehh......Walaupun saya ketua kelas setiap penggal saya tetap dengan komik..hehe..Hah!..ni yang nice apabila kita anak tentera..banyak sangat penghormatan..kekekeke....ketua kelas beb...semua takut dengan sy u know...either boys team also afraid..."pengawas sekolah"?? hmm..tidak..tidak..mereka pun takut dgn saya (psssttt ---> dalam kelas sj wokey..jgn p jauh2)... saya suka gertak kwn2..kehkehkeh....ngeerrrr.... cuba la...pintarkan I..
Itu cerita time sekolah rendah, masa sekolah menengah pla, sy kurang membaca, sy suka menghafal lagu...macam2 lagu sy hafal....

1) Malay of coz la....

2) Inggeris --> yup almost semua lagu Inggeris..yg paling femes ialah Never Have a Dream Come True, Westlife, Blue, BSB, N'SYNC, K2, Linkin Park, Limp Bizkit, ish mcm2 lagi la...huhu

3) Columbia --> hah ni mesti kamu xtau nih...saya suka banyak lagu mereka ni...best la....

4) Arab / Lebanese --> hmm..Pascale,Latifa, May, Aishah, Nawal..aihhh bnyk lagi la beb..huh..

5) Japanese --> ini yang number 1..sy suka lagu ni xkira tajuk dan content, sampai satu aritu saya terhafal lagu  sembahyang mereka..adeiiii...mana la ku tau....syok2 nyanyi, tiba2 sy terbaca di Google lagu mereka pla..adeiii...hebatkan saya ni...

6) Mandarin --> yup, ni la juga lagu yg saya suka hafal, andy lau, sammi cheng etc..lupa suda..bnyk bangat sampai lupa daaaaa...

7) Bajau ---> ni bahasa ibunda ku, kalau sy xtau satu lagu pun dlm bahasa sy ni, kantoi la jwbnya..he he he..nasib la sy terer nyanyi dan menghafal..kahkahkah (puji diri sendiri bukannya salah) wawawawa...

8) Dusun yup satu lagi bahasa ayahanda ku..kekekeke..... kan bapa kami dari suku kaum Dusun, so wajar la saya tau lagu mereka..hehe...

9) Filipina ---> lagu paling senang d hafal ialahlagu mereka ni...he he he..best kan...Mahal Kita...

Hah! amacam...banyak kan version lagu sy bole hafal...ni baru kategori..belum lagi satu ari punya lagu...kdg2 satu ari bole hafal 2 lagu tempatan, 2 lagu foreign language...huh...best kan..ini baru tingkatan 1...naik tingkatan 2 pla lagu yg d hafal makin banyak...buat karangan pun makin lancar..ada aku kisah..ha ha ha.... masuk tingkatan 3, masih lagi menghafal lagu, cuma ada pengaruh sikit....hehe...sy suka baca novel suda..he he he....

Yang "amazing" nya kan, sy tetap Ketua Kelas, sampai la tingkatan 4 dan 5..kwn2 pun suda fedup tgk sy buat repot dan melapor dgn cigu disiplin..manakal cigu disiplin pun mau muntah suda tgk muka I..hehehe...tp..tp..bukan turun pangkat tau....saya jadi Pengawas 2 penggal ahaksz....bestnyaaa......

Hah, masa Pengawas sy kurang aktif suda dgn Perjawatan, sebab suda jadi minah Novel....kesana kemari bawa Novel....cinta cintan cintun lagi tau..huhu.....satu novel saya akan baca 1 ari setengah...cuba imagin.....hehe....tapi result SPM nasib baik gempaQ....sy kan bdk pandai..kekekeke.....lets say la failed satu paper, nangis teruk myb I..sebab, seminggu sebelum SPM, saya suda berkurung dlm bilik...kuar bilik tuk mandi saja...makan pun mkn apa sj..he he...

ya ok la..sampai sini saja la..penat lor....

Comments

Popular posts from this blog

Teman Sejati

Assalammualaikum wbt..Mungkin ada yang suda pernah dengar lagu dakwah ni dan tidak pernah dengar pun mungkin ada...liriknya sangat tepat dan dalam maksudnya. Kalo dibaca sekali inshaallah boleh ingat terus irama...namun baca dua kali alhamdulillah kenal lagu ini utk sahabat rupanya...
Dan kalo suda baca 3 kali faham maksudnya..subhanallah..anda hebat. Jum hayati lagu ini bersama-sama...penuh nostalgic lagu ini utk sy..Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suciBersyukur kini
PadaMu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini Telah kutemui...Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni....Kasih IllahiKepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kitaKepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaanTelah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kitaAlhamdulillah jum sama2 kita faham ertin…

Peperiksaan Pegawai Eksekutif 41 LHDNM

Assalammualaikum semua...☺Hari ini saya ingin berkongsi dengan calon-calon yg akan menduduki peperiksaan 20/9/017 (Rabu) malam jawatan seperti tajuk di atas..Ada banyak tips di jual dipasaran online kan? Oleh itu jgn tertipu la ya. Baru-baru ini pihak LHDNM ada mengeluarkan keratan akhbar bahawa itu bukanlah dari mereka. Pihak LHDNM hanya menggunakan platform SPA yang canggih dan berteknologi untuk melantik calon yang benar-benar kompeten untuk jawatan yg ditawarkan. Oleh itu, jum baca keratan akhbar di bawah.. dan jangan lupa klik link la ya.Di bawah ada juga gambar yang sy scrnshot..he he..Selamat berjaya kpd yg akan nenduduki peperiksaan dan semoga sukses!Link 1: http://www.hasil.gov.my/bt_goindex.php?bt_kump=6&bt_skum=1&bt_posi=2&bt_unit=1&bt_sequ=369&cpage=0
Anthony Bourdain’s Favourite Ice Cream Stall & 8 Other Unexpected Finds In Mumbai https://goo.gl/GPaqb7

SI CHOMEL LILY DAPAT WALLE SUPRISE

Nah dapat lagi dia hadiah.
Tidak tahu birthday yang ke berapa..Jum tengok..