Skip to main content

Jum membaca...

Hobi saya ialah "membaca"...hmm...memang sy suka membaca. Dulu musim sekolah rendah saya suka membaca komik, karangan saya UPSR sangat nampak "kekomikkannya"..huahuahuah..lucu dehh......Walaupun saya ketua kelas setiap penggal saya tetap dengan komik..hehe..Hah!..ni yang nice apabila kita anak tentera..banyak sangat penghormatan..kekekeke....ketua kelas beb...semua takut dengan sy u know...either boys team also afraid..."pengawas sekolah"?? hmm..tidak..tidak..mereka pun takut dgn saya (psssttt ---> dalam kelas sj wokey..jgn p jauh2)... saya suka gertak kwn2..kehkehkeh....ngeerrrr.... cuba la...pintarkan I..
Itu cerita time sekolah rendah, masa sekolah menengah pla, sy kurang membaca, sy suka menghafal lagu...macam2 lagu sy hafal....

1) Malay of coz la....

2) Inggeris --> yup almost semua lagu Inggeris..yg paling femes ialah Never Have a Dream Come True, Westlife, Blue, BSB, N'SYNC, K2, Linkin Park, Limp Bizkit, ish mcm2 lagi la...huhu

3) Columbia --> hah ni mesti kamu xtau nih...saya suka banyak lagu mereka ni...best la....

4) Arab / Lebanese --> hmm..Pascale,Latifa, May, Aishah, Nawal..aihhh bnyk lagi la beb..huh..

5) Japanese --> ini yang number 1..sy suka lagu ni xkira tajuk dan content, sampai satu aritu saya terhafal lagu  sembahyang mereka..adeiiii...mana la ku tau....syok2 nyanyi, tiba2 sy terbaca di Google lagu mereka pla..adeiii...hebatkan saya ni...

6) Mandarin --> yup, ni la juga lagu yg saya suka hafal, andy lau, sammi cheng etc..lupa suda..bnyk bangat sampai lupa daaaaa...

7) Bajau ---> ni bahasa ibunda ku, kalau sy xtau satu lagu pun dlm bahasa sy ni, kantoi la jwbnya..he he he..nasib la sy terer nyanyi dan menghafal..kahkahkah (puji diri sendiri bukannya salah) wawawawa...

8) Dusun yup satu lagi bahasa ayahanda ku..kekekeke..... kan bapa kami dari suku kaum Dusun, so wajar la saya tau lagu mereka..hehe...

9) Filipina ---> lagu paling senang d hafal ialahlagu mereka ni...he he he..best kan...Mahal Kita...

Hah! amacam...banyak kan version lagu sy bole hafal...ni baru kategori..belum lagi satu ari punya lagu...kdg2 satu ari bole hafal 2 lagu tempatan, 2 lagu foreign language...huh...best kan..ini baru tingkatan 1...naik tingkatan 2 pla lagu yg d hafal makin banyak...buat karangan pun makin lancar..ada aku kisah..ha ha ha.... masuk tingkatan 3, masih lagi menghafal lagu, cuma ada pengaruh sikit....hehe...sy suka baca novel suda..he he he....

Yang "amazing" nya kan, sy tetap Ketua Kelas, sampai la tingkatan 4 dan 5..kwn2 pun suda fedup tgk sy buat repot dan melapor dgn cigu disiplin..manakal cigu disiplin pun mau muntah suda tgk muka I..hehehe...tp..tp..bukan turun pangkat tau....saya jadi Pengawas 2 penggal ahaksz....bestnyaaa......

Hah, masa Pengawas sy kurang aktif suda dgn Perjawatan, sebab suda jadi minah Novel....kesana kemari bawa Novel....cinta cintan cintun lagi tau..huhu.....satu novel saya akan baca 1 ari setengah...cuba imagin.....hehe....tapi result SPM nasib baik gempaQ....sy kan bdk pandai..kekekeke.....lets say la failed satu paper, nangis teruk myb I..sebab, seminggu sebelum SPM, saya suda berkurung dlm bilik...kuar bilik tuk mandi saja...makan pun mkn apa sj..he he...

ya ok la..sampai sini saja la..penat lor....

Comments

Popular posts from this blog

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…

Mencari ubat

Assalammualaikum wbt..Adoii sengsaranya menanggung luka bekas post-op ni..😧Apa ya ubat yang terbaik supaya kulit slps operation tu tidak meninggalkan kesan yang buruk? Kemarin STO ok saja..tertutup rapat.
Dressing pagi tadi adoiii terbuka pula lapisan kulit paling atas tu. Abis nampak isi 11 inci bekas jahitan tu..😧😧😧
17hb Dec 2018 ada lagi next appointment. Harap2 keputusan biopsy tu tidak ada apa2 yang buruk. Ya Allah semoga semuanya baik-baik sahaja. Saya tidak sanggup lagi cucuk sana sini dan bermalam dalam wad. Pengalaman seminggu tu ngeri oooohhh... berat turun mendadak akibat sakit yang menyerang. Semoga semuanya Ya Allah baik2 sahaja. Ya Allah andai sakit ini terbaik untuk ku,
Maka aku redho.Jika Ya Allah, sakit ini membuatkan aku semakin dekat kepadaMu, Aku redho.Namun jika sakit ini ujian buatku, maka Engkau kuatkan aku untuk menempuh ujian ini Ya Allah.Tiada dayaku..aku hamba Mu yang lemah dan sentiasa mengharapkan pertolongan dariMu..amiin amiin amiin Ya Rabb.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊