Skip to main content

DOA MEMOHON MURAH REZEKI

Assalammualaikum wbt,


1) Mood mau menulis novel "0"..sebab bz tengok tv dan mencari lagu best. Almaklum la, kisah percintaan yg tragis..wakakaka...


2) My Mom said, one of our neighbour sick. Kerana perbuatan manusia, inilah yang akan terjadi. Selalula membaca surah Al-Kautsar di dalam hati, supaya kita dijauhi segala perasaan hasad dengki ya. 


3) Syukur alhamdulillah tempahan sudah siap..tempahan VIP untuk Hana kawan lama dan Joen kenal dr FB. Syukur Allah SWT memberikan saya dan keluarga rezeki walau di mana berada. 


4) Masih ada persoalan..kenapa kita merungut?? Hmm...(mcm kum kum..kekeke) ...merungut pada rezeki yang suda diberi kepada Allah SWT...inikah tanda kita tidak bersyukur?? Ya Allah, mana-mana orang akan selalu berbuat demikian apatah lagi saya, banyak kerja merungut, sikit kerja tidak merungut, lapar merungut, kenyang merungut, ngantuk merungut...Dugaan betul hidup kita ni. 


5) Doa hari ini ialah: 
DOA MEMOHON MURAH REZEKI


    "Wahai TuhanKu, sesungguhnya aku berhajat kepada sebarang rezeki anugerah   
     serta pemberian yang engkau berikan" - Doa Nabi Musa

Comments

Popular posts from this blog

Teman Sejati

Assalammualaikum wbt..Mungkin ada yang suda pernah dengar lagu dakwah ni dan tidak pernah dengar pun mungkin ada...liriknya sangat tepat dan dalam maksudnya. Kalo dibaca sekali inshaallah boleh ingat terus irama...namun baca dua kali alhamdulillah kenal lagu ini utk sahabat rupanya...
Dan kalo suda baca 3 kali faham maksudnya..subhanallah..anda hebat. Jum hayati lagu ini bersama-sama...penuh nostalgic lagu ini utk sy..Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suciBersyukur kini
PadaMu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini Telah kutemui...Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni....Kasih IllahiKepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kitaKepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaanTelah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kitaAlhamdulillah jum sama2 kita faham ertin…

Peperiksaan Pegawai Eksekutif 41 LHDNM

Assalammualaikum semua...☺Hari ini saya ingin berkongsi dengan calon-calon yg akan menduduki peperiksaan 20/9/017 (Rabu) malam jawatan seperti tajuk di atas..Ada banyak tips di jual dipasaran online kan? Oleh itu jgn tertipu la ya. Baru-baru ini pihak LHDNM ada mengeluarkan keratan akhbar bahawa itu bukanlah dari mereka. Pihak LHDNM hanya menggunakan platform SPA yang canggih dan berteknologi untuk melantik calon yang benar-benar kompeten untuk jawatan yg ditawarkan. Oleh itu, jum baca keratan akhbar di bawah.. dan jangan lupa klik link la ya.Di bawah ada juga gambar yang sy scrnshot..he he..Selamat berjaya kpd yg akan nenduduki peperiksaan dan semoga sukses!Link 1: http://www.hasil.gov.my/bt_goindex.php?bt_kump=6&bt_skum=1&bt_posi=2&bt_unit=1&bt_sequ=369&cpage=0
Anthony Bourdain’s Favourite Ice Cream Stall & 8 Other Unexpected Finds In Mumbai https://goo.gl/GPaqb7

SI CHOMEL LILY DAPAT WALLE SUPRISE

Nah dapat lagi dia hadiah.
Tidak tahu birthday yang ke berapa..Jum tengok..