Skip to main content

IBU EMAS DI BAWA BALIK OLEH MALAYSIA (HARIMAU MUDA)

Syabas dan tahniah syukur kepada Harimau Muda Kita (pemain bawah 23 tahun negara) kerana berjaya membawa piala Sukan Sea kali ini iaitu 2011 dari Stadium Gelora Bung Karno. Kemenangan yang di impi malah kejayaan itu mengulangi pencapaian kejuaraan 2 kali berturut-turut pada 1977 dan 1979..


Syukur Alhamdullilah kita menang beb...yuhhuuuUUuu....Xsangka pula Harimau Muda mampu mengalahkan Garuda Indonesia. Tapi perlawanan semalam memang sengit, game pertama 1-0 Harimau Muda dgn Garuda Indonesia agak berlainan dgn perlawanan mlm semlm.... Semua Pemain amat membanggakan... 


Ketawa gumbira Datuk Seri Sabri Chik tu.....huhu :p  happy katakan....


Ong Kim Swee pula puas hati dgn kemenangan itu akhirnya milik dia dan anak buahnya.Pada mulanya seri 1-1 iaitu 90 minit awal, dan selepas minit tambahan juga 30 minit tetap seri 1-1...5 penalti diberikan kepada setiap skuad untuk mementukan pemenang..dan akhirnya kebuntuan itu membawa kemenangan kepada Harimau Muda Negara. 


Jaringan Seri 1-1 = di jaringkan oleh Mohd Asrarudin Putra Omar.
5 Jaringan Penalti pula oleh di jaringkan oleh Kapten pasukan Badrol Bakhtiar, Mahali Jasuli, Fandi Othman, Fadhli Shas dan 1 gagal oleh jaringan Fakri. 


Kekecewaan semalam tidak mematahkan semangat kita kerana, tanpa jaringan solo Fakri Harimau Muda melawan Myanmmar tidak mampu layak ke final..Tahniah Fakri... 


Jum tengok saat kegemilangan mereka...huhu
Penalti terakhir yang berjaya diselamatkan oleh Khairul Fahmi Che Mat...


Gunawan menanduk bola dan Yong turut menanduk....huh..Kelihatan mereka sangat gembira, Thamil, Nazmi, Muslim, Zubir yang membakar semanagt para pemain dengan kehadirannya mlm semlm..shahrul, Izzaq yang cedera dan tidak dapat beraksi pertandinagn final merempuh Garuda Indonesia...Kekecewaan Garuda tidak dapat dibendung lagi...
Harimau Muda memberi semangat kepada yg tertewas..ahaks...


Kemenanagan di genggam...


Tahniah sekali lagi...
I'm proud to be Malaysian..yehaaa
(walau tiada kena mengena)..kihkihkih

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…