Skip to main content

Belajar Bahasa Jepun Bahagian 1 (Pengenalan)


Belajar Bahasa Jepun.

Hai kawan-kawan..Jom belajar Bahasa Jepun Basic..saya pun xpandai. tapi bole share apa yg saya ada..nanti post akan dtg saya attach kiriman email kwn saya dari Jepun untuk anda semua ya...

Ya ok, jum start jangan panik....Kita belajar 4 perkataan sahaja pada hari pertama...Ini sangat senang mau ingat..kalau bole di ingat InsyaAllah mudah untuk kita pelajari bahasa Jepun ini. 


1. Bertemu org waktu pagi    ---->      "Ohayo Gozaimasu"= Good Morning.
2. Bertemu org waktu petang     ---->  "Konbanwa"= Good afternoon (6pm-midnight only)3. Sekiranya hendak tidur dan berpisah ----> "Oyasumi Nasai"= Good Night.

4. Mengatakan dalam kiriman 
emel/face to face untuk jumpa lagi. ---->  "Mata ashita"= See u tomorrow. 


Senangkan..selamat belajar ya.. 

Mata ashita. Sayonara.

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…