Skip to main content

OLIMPIK 2012 DI LONDON


Assalammualaikum wbt,

Apa kabar pengunjung blog? Harap sihat walafiat. Tidak lama lagi Bulan Syawal. So macamana persiapan raya? Harap semuanya berjalan dengan lancar. Insyaallah saya pun segalanya berjalan dengan teliti. Semua yang penting sudah saya dahulukan. Ingat apa yang penting kita perlu utamakan, jangan di lengahkan. 

Olimpik pula sudah berakhir. Malaysia hanya mampu menjulang 1 pingat Perak dari Datuk Lee Chong wei dan 1 pingat gangsa dari Pandelela Rinong. Syukur la kita dapat 2 pingat tahun ini. Tahniah dan syabas dari saya. :-) Dan Datuk LCW pula akan membawa dirinya ke temasya di Rio. Kita doakan yg terbaik untuk beliau. 

Saya xda idea nak share apa. Sebab saya pun dalam dilema. Banyak yang saya belum siap terutamanya dengan pelajaran saya. Rupa-rupanya level yg saya ambil ni buat sendiri. Ingatkan ada sms dari supervisor as reminder. Adoiii buat sendiri pula. Well, jangan mengeluh. Apa yang penting sapa yang pilih keputusan ini??? Saya. So saya kena teruskan. Kalau orang decide xpala...Tapi ini atas kemahuan sendiri. Chaiyo3.

Sekian. 

Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…