Skip to main content

Ten Great Ideas for New Income Streams for Your Service Business

The topic I copy and paste directly from yahoo! voice and thank you admin.

What I have noticed with many of the service professionals I coach is that when I start working with them, they have only one source of income - and it usually means they are giving up all of their time to bring in the amount of money they want to make. They are stuck in an old business model that no longer works!

The new business model for entrepreneurs is leveraged, profitable, sustainable and freedom-based. You're working only with those clients who you know are a perfect fit for your unique purpose. This is exactly what I love helping women to do - to redesign their business model and programs using this type of structure.

How many sources of income do you currently have in your business? Two, three, five? If you are someone who has only one income stream - such as coaching or any hourly or monthly paid service that you offer - here are ten ideas for you to add new income streams from your expertise and the work you're already doing with your clients:

1. give an in-person workshop
2. create a simple information product
3. design a coaching program
4. offer a teleseminar series
5. start a mastermind group
6. deliver a paid presentation or seminar
7. offer your clients a one-day intensive
8. structure a small group virtual program
9. design in-person retreats
10. record a video training series

If you provide professional services, did you know that it may be hard for you to achieve the kind of financial freedom you might want without having any sources of passive income in your business plan?

Some of the work I do with my clients involves mapping out their strategy to add new income streams and information products to their existing services.

Choose one new income stream you can add to your business this month. Create packages, programs and products based on the outcome you provide. Design a seminar, workshop or teleseminar training program. Record a 3-part video training series that teaches people how to solve their most challenging issue in your area of expertise. Put what you do into an income model, then bring on a team to support you.
Innovation equals income. Get creative in thinking outside the box about how you can package and deliver your expertise and not just your time. Put the right foundation beneath the great work you came here to do. Then watch your revenue go up! 

Best site..you may try.

Comments

Popular posts from this blog

Ikhlas Tu Macamana?

Ikhlas? Hurmmm..kalau ikhlas...
Tidak perlu ungkit !
Tidak perlu uji itu ini!
Tidak perlu soal selidik kenal berbulan2 akhirnya tidak kemana... akhirnya ditinggalkan begitu sahaja sebab tiada persefahaman.Inilah kategori tidak ikhlas.😧Jika kita ikhlas berkawan, kita akan terima siapa dirinya sebenar. Tidak ada istilah nasib baik baru kenal biasa2 saja. Kalau kita rasa baru kenal sedikit pasal org tu. Belum tentu org tu pun sama. Kita tidak tahu apa harapan dan doanya. Kita tidak tahupun yg sidia tu entah di kirim Tuhan utk kita(mcm drama pula) atau hanya ujian dari Tuhan.Waspadalah dengan hati ciptaan Allah swt.
Hari ini kita menduga hati orang..lain hari diri sendiri yang akan mendapat ujian pula.
Barulah ko rasa betapa sedihnya dibuat begitu. Kalau setakat ayat "single selamanya aku tidak kisah" ....baik hati-hati.Jika dipanjangkan usia kita, insha Allah..
Siapalah yang akan menjaga mu dihari tua mu...?Jika anak sedara ko tinggalkan sejuta harta pun kalo mereka berkomi…

Mencari ubat

Assalammualaikum wbt..Adoii sengsaranya menanggung luka bekas post-op ni..😧Apa ya ubat yang terbaik supaya kulit slps operation tu tidak meninggalkan kesan yang buruk? Kemarin STO ok saja..tertutup rapat.
Dressing pagi tadi adoiii terbuka pula lapisan kulit paling atas tu. Abis nampak isi 11 inci bekas jahitan tu..😧😧😧
17hb Dec 2018 ada lagi next appointment. Harap2 keputusan biopsy tu tidak ada apa2 yang buruk. Ya Allah semoga semuanya baik-baik sahaja. Saya tidak sanggup lagi cucuk sana sini dan bermalam dalam wad. Pengalaman seminggu tu ngeri oooohhh... berat turun mendadak akibat sakit yang menyerang. Semoga semuanya Ya Allah baik2 sahaja. Ya Allah andai sakit ini terbaik untuk ku,
Maka aku redho.Jika Ya Allah, sakit ini membuatkan aku semakin dekat kepadaMu, Aku redho.Namun jika sakit ini ujian buatku, maka Engkau kuatkan aku untuk menempuh ujian ini Ya Allah.Tiada dayaku..aku hamba Mu yang lemah dan sentiasa mengharapkan pertolongan dariMu..amiin amiin amiin Ya Rabb.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊