Skip to main content

Cinta dan jodoh

Assalammualaikum wbt ,

Bagaimana kita harus terima cinta seseorang yang kita sendiri tidak mengenali dirinya? Kemudian kita panggil itulah jodoh aku dan dia yang sudah di tentukan oleh sang pencipta. Jika kita boleh menerima kekurangan yang ada pada dirinya,kita juga mampu membibitkan rasa cinta. Jika sebaliknya, usah cakap itu jodoh malah cinta pun tidak sama sekali. Ada satu lagu nasyid, saya lupa lirik dan siap penyanyi.."rasa cinta itu indah.." indah dengan menerima dia seadanya. Dia pun telah belajar menerima kita seadanya. Memang tiada yang sempurna ciptaanNya. Setiap yang bernyawa itu diciptakan berpasangan, masih ingat ayat ini bukan? Belajar menerima pasti bahagia
Comments

Popular posts from this blog

Quotes

This is true!!
So from now on I have to be strong Master's student. Yeah!!Tart Nenas Gulung Berkulat

Assalammualaikum wbt...Apa kabar u ol..Story sy arini tentang kuih raya tart nenas. Sy actually tidak larat buat bnyk kuih raya. Namun masa raya baru2 ni..bnyk pula kuih kami. Sibling beli lagi. So pendekkan cerita kuih tart nenas gulung I berkulat ok. Sebalang rosak. Belum lagi  tersentuh pun walaupun satu biji. Sayangnya. Ayoyo..sy suda membazir satu balang tart. Banyak lagi tu saya buat. Ayoiiii Sekian tu saja utk mlm ni.

Risau

Assalammualaikum.Hurmmm ibu mana yang tidak sedih melihat anaknya balik2 masuk wad cucuk jarum sana sini. Ubat segala macam...Hebat dan besarnya jiwa seorang ibu!
Ibu melahirkan..
Dgn hrpn ank sihat hingga penghujung usianya.. Namun siapalah kita utk menghukum takdir.Kita hanya perlu terima dgn hati yg terbuka. Berlapang dada yakni redho.
Aturan Sang Pencipta lagi hebat drpd kehendak kita. Allah swt lagi mengetahui yg terbaik buat  hambaNya. Sy turut simpati dgn nasib mama yg terpaksa menjaga sy 24 jam tanpa henti. Ibu mana yg tidak risaukan apabila anak2 sakit..Sy hanya berharap ia tidak mengambil masa yg lama..inshaAllah sy redho. 😊